Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tollstruktúrák

2010.01.15

Tollstruktúrák:

Sima: szilárd, széles tollak jól kifejlett pihetollazattal.

 

Fodros: A fedőtollazat tollai jól feltekert fodrokat képeznek (kb. egy fél fordulat). Azok a tollak, amelyek a fej felé irányulnak egy nyakfodort képeznek. A tollak széles zászlókkal rendelkeznek, csak a farok és a szárnyak nem olyan zártak mint a simatollúaknál. A faroktollaknak az alsó része ugyanolyan állású, mint a simatollúaknál.

 

Selyemtollú: Rongyos, hajszálszerű tollak puha tokokkal és a tollrojtoknak nincs összefüggő zászlójuk. A tollstruktúra megőrzéséhez a szárny- és faroktollaknak az alsó harmadban zárt tollzászlókat kell alkotni. A farok magassága nem éri el azt a szintet, mint a simatollúaknál. A fodros- és selyemtollúaknál a fejpontok legtöbbször nem fejeződnek ki olyan erőteljesen, mint a simatollúaknál.

 

Gefiederstrukturen:

 

Glatt: Feste, breite Federn mit gut entwickeltem Flaumgefieder.

 

Gelockt: Federn des Deckgefieders gut aufgerollte Locken bildend (ca. eine halbe Drehung). Die zum Kopf hin aufgerichteten Federn bilden eine Halskrause. Federn mit breiten Fahnen, nur in Schwingen und Schwanz weniger geschlossen als bei den Glatten. Stellung der Schwanzfedern im unteren Bereich wie bei den Glatten.

 

Seidenfedrig: Zerschlissene, haarähnliche Federn mit weichen Schäften und Federfasern ohne zusammenhängende Fahnen. Zur Erhaltung der Federstruktur sollten Schingen und Schwanzfedern im unteren Drittel geschlossene Fderfahnen aufweisen. Die Schwanzhöhe erreicht nicht die der Glatten.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.